Waar gaat het nu écht om?

Een organisatie zonder ziel is als een auto zonder brandstof: het frame staat er, maar je komt er niet mee verder. Wat is de waarde van perfect uitgedachte processen en bedrijfsstructuren, als de mensen binnen jouw organisatie zich niet bewust zijn van een gemeenschappelijk doel? Pas wanneer de mensen de ziel van een organisatie ademen, ontstaat ruimte voor succes. Het faciliteren daarvan – dát is de belangrijkste rol van leiderschap. Want mensen zijn de brandstof van iedere organisatie.

Het kwartje viel bij mij (oprichter Jeroen van Maaren) tijdens mijn werk bij het Ministerie van Justitie, toen ik voelde dat er ‘iets’ niet goed zat. Waar geld en efficiency de boventoon voerden, leken emoties te worden afgestompt. We deden op de werkvloer weliswaar waar we voor waren aangenomen, maar waaróm we dat nou precies deden, wat we daarbij voelden en hoe we daarover dachten: dat was van ondergeschikt belang. Het zette mij aan het denken: hoe kunnen binnen een organisatie alle neuzen dezelfde kant op staan, als nagenoeg niemand hart voor de zaak heeft?

‘Hart voor de zaak’ – een principe, een streven, dat ten grondslag heeft gelegen aan het ontstaan van Corion. Want wat betekent het eigenlijk als mensen hart voor de zaak hebben? En hoe bereik je dat? Bij Corion zijn we dagelijks op zoek naar die intrinsieke motivatie die ervoor zorgt dat mensen met plezier naar hun werk gaan. Waar komen zij ’s ochtends hun voor bed uit? Wat geeft hen de drive die ze nodig hebben om het gemeenschappelijke doel van hun organisatie na te kunnen streven? Als het DNA van een organisatie gedragen wordt door ieder individu, gaat het werk pas echt leven. De ziel van een organisatie zal op deze manier vorm krijgen en doorklinken in alle gelederen van de organisatie. En dat is essentieel.

Want wie met passie en betrokkenheid aan een werkdag begint, zal automatisch beter presteren. Een betrokken individu werkt harder, is productiever en toont meer initiatief. Het dagelijks werk bezorgt hem of haar niet alleen plezier op de korte termijn, maar zorgt voor vervulling. Plezier is een krentenbol, vervulling is een stevige maaltijd. Vervulling beklijft en biedt de brandstof die nodig is om stappen te maken met een organisatie. Het heeft zijn weerslag op de werkvloer. Het werkt aanstekelijk.

Een gedeeld verantwoordelijkheidsgevoel voor het grotere geheel is waar het om draait. Iedereen is de organisatie en de organisatie is iedereen. We zijn allemaal een beetje eigenaar. We dragen allemaal een steentje bij en vormen samen de identiteit van de organisatie. Dat is waar wij als Raadgevers bij Corion voor staan en waar we graag samen met jou naar op zoek gaan. We geven organisaties een menselijk gezicht. Ieders stem moet klinken en iedereen moet de ruimte krijgen om mens te zijn. Daar helpen wij je bij. Met eenvoudig, liefdevol en ondernemend vakmanschap.

Kunnen wij u met raad en daad bij staan?

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Bezoekadres

Rijksstraatweg 104c
3632 AD
Loenen aan de Vecht

Postadres

Bredestraat 9
3632 AX
Loenen aan de Vecht

Contact

office@corion.nl
088 267 4660
connect with us