Vodafone Ziggo

Jeroen Top

Integratie Vodafone en Ziggo: Projectmanager HR Shared Service Center

Vodafone en Ziggo zijn per 1 januari 2017 één bedrijf geworden. Dat betekent onder andere dat de twee HR-administraties geïntegreerd moesten worden op niveau van zowel diensten, processen, organisatie, medewerkers als hulpmiddelen. Corion is gevraagd om deze integratie vorm te geven.

Corion heeft een belangrijke rol gehad in de integratie van de operationele HR-dienstverlening. De rol van Corion was om te komen tot:

  • advisering in de besluitvorming met welke HR-systemen de nieuwe organisatie het snelst gerealiseerd kon worden en het meest wendbaar zou zijn na de integratie van arbeidsvoorwaarden (adviseur)
  • uniformering van de vormgeving van de dienstverlening voor alle ruim 8.000 medewerkers van VodafoneZiggo (als senior user)
  • het integreren van de beide HR Administraties en het uniformeren tot één dienstverleningsproces (als projectleider)
  • het in werking komen van de nieuwe werkprocessen en het oplossen van problemen
Namens Corion heeft Jeroen Top deze opdracht uitgevoerd. Jeroen bracht een schat aan ervaring mee (opgedaan bij onder andere Getronics en de totstandkoming van Politie Nederland waar soortgelijke vraagstukken speelden). Jeroen dacht in pragmatische oplossingen en acteerde als stuurgroeplid, projectleider en bracht net zo goed toegevoegde waarde door wekenlang on site aanwezig te zijn bij de medewerkers voor wie de werkzaamheden nieuw waren.
Na een ultrakorte implementatietijd van 4,5 maand was een gebruikersportaal gerealiseerd, de software geconfigureerd, de conversie gecontroleerd en was de uitvoerende HR Administratie in staat om (met hulp) de nieuwe processen uit te voeren.

Enige maanden later waren de meeste kinderziekten opgelost en was de HR Administratie in staat om zelfstandig de taken uit te voeren en het beheer van de hulpmiddelen vorm te geven.

Wilt u ook efficiënter werken?

Wilt u processen makkelijker of sneller maker? Of wilt u werkstromen verder digitaliseren? En wilt u er daarbij zeker van zijn dat u draagvlak heeft bij uw medewerkers? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Bezoekadres

Rijksstraatweg 104c
3632 AD
Loenen aan de Vecht

Postadres

Bredestraat 9
3632 AX
Loenen aan de Vecht

Contact

office@corion.nl
088 267 4660
connect with us